søndag 28. september 2014

Smart læringJeg holder på en et kurs som heter smart læring. Kurset handler om hvordan man kan ta i bruk digital teknologi i undervisning. En av de praktiske oppgavene som skulle i gjøre i den modulen jeg er kommet til var å skrive et blogginnlegg, om hvorfor jeg blogger.

Det jeg liker med blogg er at man kan skrive blogg om ulike temaer, jeg har en blogg for skole, med fokus på digitale verktøy i undervisning og en privat hvor jeg skriver og legger ut bilder av mine hobbyer. Jeg liker at man kan samle linker og andre som blogger om samme tema på bloggen. Jeg finner ofte nye blogger i andres blogglister. Min utfordring er å holde bloggene oppdatert. Jeg vil at innholdet i innleggene skal være godt og bildene bra. Kanskje jeg har lagt listen for høy for min egen del som gjør at blogginnlegg blir nedprioritert?

Jeg har tidligere blogget med mine elever på blomsterdekoratørlinjen VG2. Nå er vi gått over til google sites. Fordi jeg likte ikke at innleggene kom etter hverandre som en dagbok.  Det ble et innlegg etter hver oppgave uten å sette egen læring i system. Jeg opplevde bloggene uoversiktelige. Elevene opplevde etiketter og lage egne sider som komplisert.

På google sites "tvinges" elevene til å sette egen læring i sytem. De lager sin egen oversikt over innholdet på siden etter tema. Jeg opplever Google sites er mer brukervennlig i forhold å sette egen læring i system.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar